Achtergrondmuziek uitkiezen en afspelen        Lettertype kleiner maken Lettertype groter maken

Virtueel bezoek

 

 

 

U kunt nu de Kapel van Genooy ook via internet beleven !   'Loop' rond middels uw muis of pijltoetsen, en kijk om u heen in een virtuele drie-dimensionale weergave van de kapel. Via het voorportaal komt u in het middenschip tot vlak voor het altaar.

De mooiste indruk krijgt u als u in het eerste weergegeven beeld de meest rechtse knop "full screen" gebruikt. Vergeet niet om bijpassende muziek op te zetten door de muzieknoten rechtsboven aan te klikken !   (De muziek wordt weergegeven in aparte window of tab-pagina, waar u desgewenst kunt kiezen waar u naar luistert.).

Fraaie onderdelen zoals het Mariabeeld, de glas-in-loodramen, de kruisweg en de gedenkstenen zijn omkaderd en kunt u aanklikken om een detailfoto te bekijken. 

Klik hier of op de deur om de kapel binnen te gaan

Kom binnen in 't Kepelke van Genuuje

 

Geloof, bezinning en een geheimzinnige reliekenbewaarplaats. Daar gaat deze aflevering van ‘Verborgen Verleden’ over. Het Kapelke van Genuuje is een plek waar generaties Venlonaren sinds jaar en dag naar toe gaan. Voor het opsteken van een kaarsje of voor een kort bezinningsmoment. Maria staat centraal in de kapel. Haar komt al eeuwenlang alle aandacht toe. Maar wist je dat nog een dame een prominente rol heeft in de kapel? En dat ze nog steeds aanwezig is? Vast niet, want haar stoffelijke resten zijn achter een geheim kluisdeurtje verstopt…

Productie: Doerak Films i.o.v. Gemeente Venlo

Regie & Script: Jeroen van den Kroonenberg Camera & Montage: Stefan Thoolen

Voice Over: Tom Doesborg